Grotten

Huledykning er jo normalt ikke noget som man kan prøve i Danmark, men i Salling Aqua Park har vi gjort et forsøg på at skabe en undervands hule. Projektgruppen tog kontakt til det danske firma ScenArea, som har specialiseret sig i at lave granit dekorationer og indretninger til store akvarier og zoologiske haver i meget naturtro beton. I samråd med projektgruppen blev der lavet tegninger, og på havnen i Thyborøn blev armeringsjernet bundet og grotten sprøjtestøbt.

 
DSC01151.JPG

 

Vi stod selv for bindingen af armeringsjernet og ScenArea stod for selve støbningen, herved blev der sparet en del penge.

IMG_1274.jpg

 

Grotten sættes på plads af besætningen på Vina

Fakta

  • Materiale: Rustfri stålarmering, aluminiumsnet og glasfiber armeret sprøjtebeton
  • Vægt: 14 ton
  • Form: Sneglehus med 3 indgange
  • Dimensioner: 4 x 4 x 4 meter

 

Forhold på stedet

Grotten står på ca. 14 meter vand på den bløde fjordbund. Den er i dag tæt besat med søanemoner og sønelliker. Der er to indgange ved bundniveau og en i toppen. Den ene af gangene går hen over den anden som en tunnel. Inderst er der et stort kammer med en forhøjning eller kuppel, som under dykning fyldes med udåndingsluft. Vær opmærksom på at bundmaterialet let hvirvles op og at sigten dermed hurtigt forringes. Der ses både hummer og torsk på og i grotten. Fra grotten går der ledeliner til Leo og Stine.